CASA PASIVA PARTER+ETAJ- IL

Tip: proiect casa pasiva, parter+etaj; Suprafata: 200 mp; Amplasament: Corbeanca, Romania; Beneficiar:  privat; Anul: 2016;

CASA PASIVA

Casa IL imbie la relaxare atragand atentia prin jocul de volume realizat de terasele mari. Un element important ce a determinat aspectul locuintei a fost folosirea lemnului, atat la placajele exterioare, cat si la design-ul interior.

In cadrul proiectului s-a urmarit realizarea unei balante echitabile intre design-ul modern si bugetul limitat.

Beneficiarul a dorit un spatiu interior oprimizat pentru hobby-uri si petrecerea timpului liber in compania prietenilor. La parterul casei se afla living room-ul, dining, bucatarie, doua dormitoare, doua bai si un dressing. La etajul 1 a fost gandit un dormitor cu baie si grup sanitar. Terasa de la etaj este foarte generoasa, oferind posibilitatea ca beneficiarul sa isi desfasoare hobby-urile si in aer liber.

Standardul de casa pasiva reprezintă clădiri cu o eficientă energetică sporită, care asigură un mediu armonios si un confort ridicat. Pentru a fi incadrata in categoria caselor pasive, o constructie trebuie sa indeplineasca cinci condiții de baza:

  • o termoizolație eficientă
  • eliminarea punților termice
  • etanșeitatea la aer a clădirii
  • ventilația cu recuperarea căldurii
  • orientarea si umbrirea suprafețelor vitrate.

Pentru mai multe informatii consultati articolul nostru despre arhitectura sustenabila https://www.reflexinc.ro/blog/#&gid=4&pid=1