CASA CARA

Tip: arhitectura moderna, locuinta individuala, parter+etaj, Suprafata: 200 mp; Amplasament: Bucuresti, Romania; Beneficiar: privat; Anul: 2017;

Casa CARA este situata pe un teren care nu pune probleme, in proximitatea unui lac si a unei paduri. Beneficiarii sunt o familie tanara care isi doreau o locuinta spectaculoasa care sa se intrepatrunda armonios cu natura. Casa starneste interesul prin peretele ce imita peretii unui cuib.
Acesta rupe monotonia casei amplificand efectul dat de placajele moderne folosite. Atmosfera este una deschisa, care surprinde constat prin jocul de lumini realizat prin peretele “cuibului” si prin retragerile corpurilor. Punctele cheie care au determinat dezvoltarea au fost date de necesitatea unei fluiditati a spatiilor interioare si cerintele beneficiarilor. La parterul casei se afla living room-ul, zona de dining si bucataria. Tot la nivelul parterului sunt situate spalatoria si incaperea centralei ternice. La etaj se afla zona de “noapte”, dormitorul matrimonial si dormitoarele celor doi copii. Materialele folosite sunt neutre, spectacolul fiind facut de retragerile volumelor si jocul de lumini.

Alte proiecte: https://www.reflexinc.ro/casa-ld/