PERETI VERZI

PERETI VERZI

Peretii verzi reprezinta cel mai bun mod de a aduce natura mai aproape de oameni. Intr-o lume in care suntem din ce in ce mai sufocati de spatiul construit, peretii verzi ne aduc beneficiile naturii in casa noastra.

Beneficiile peretilor verzi

Efectul peretilor verzi este atat estetic, cat si psihologic . Varietatea de culori, texturi si forme pot alcatui o redutabila opera de arta si poate impresiona pe oricine.
Un astfel de sistem reduce temperatura interioara si diminueaza efectul de insula de caldura. De asemenea valoarea estetica a amenajarii creste considerabil si imbunatateste calitatea vietii utilizatorilor spatiului prin purificarea aerului.
Intretirea unui perete verde variaza in functie de plantele alese. Sunt plante care prefera spatiile semi-umbrite sau plante care au nevoie de spatii luminoase, la fel variaza si necesitatea unei anumite temperaturi.
Plantele recomandate pentru pereti verzi : Aeschynanthus, Aglaonema, Anthurium, Aphelandra squarrosa, Aspidistra Elatior, Calathea, Chlorophytum, Dracaena, Epipremnum, Monstera deliciosa, Feriga, Spathiphyllum, Syngonium.
De asemenea o serie de ierburi aromatice pot crea un minunat perete vertical. Plantele care se preteaza la un asfel de sistem sunt: Busuioc, Rozmarin, Oregano, Menta, Coriandru, Cimbru.

Utilizarea unui perete verde in cadrul unei amenajari aduce un succes garantat si aprecierea tuturor.

Alte articole : https://www.reflexinc.ro/blog/