DESIGN INTERIOR TENDINTE 2017

DESIGN INTERIOR TENDINTE 2017

Interior design – messy chic look –exotic elegance

  1. Tapetul este din nou readus in valoare, in culori si desene  mai indraznete. Tapetul intr-o incapere reprezinta un accent accesibil cu impact vizual puternic. Tapetul Martinique – este alegerea no 1 – exotic, viu si vesel – http://www.martiniquewallpaper.com/
  2. Culoarea anului este verdele “Greenery – Pantone 15-0343TCX “. Acesta simbolizeaza un nou inceput, regenerare si reconectarea cu natura.  Nuanta anului “Greenery “o regasim in natura, de exemplu in culoarea merelor  verzi, a frunzelor de iarba etc. Orice element de design care ne sugereaza sau reda natura este binevenit  in amenajari. Verdele, regasit fie in piese de mobilier, tesaturi organice sau tapet, este bine pus in valoare de elemnete metalice, regasite in corpuri de iluminat cu finisaje de cupru argintii, aurii, etc.
  3. Spatiile ample si bogate in elemente, trebuie sa redea atat personalitatea beneficiarului cat si atmosfera calduroasa din casa. Spatiile caracterizate de obiecte de arta, lucruri personale, elemente care aduc bucurie, constituie o oaza in care sa te retragi. Aceste elemente sunt dispuse intr-o dezordine organizata, asemenea unui mic boutique personal.
  4. Stilul eclectic  este cel care ne trimite permananet intr-o calatorie in jurul lumii  si la sfarsit avem transpunerea  amintirilor si experientelor noastre,  un mix de etnic, traditie si modern, gandite echilibrat in acelasi loc.
  5. Elementele handmade, unicate,  dau originalitate si caldura datorita imperfectiunilor realizarii.
  6. Materiale naturale (lemn, piatra, metal) regenereaza spatiul simplu si sofisticat in acelasi timp.
  7. Patternurile 3d sunt din ce in ce mai cautate. Ele variind de la placaje 3d la tablouri sau texturi. Exemplu Kaza Concrete –http://www.osmyum.ro/
  8. Catifeaua da un aspect glamorous, sofisiticat, poate fi ragasita pe o canapea retro, intr-un spatiu modern.
  9. Elemnete exotice  aduc bucurie si prospetime in spatiile unde sunt implementate.  Exemplu: perne decorate cu imprimeuri de frunze de banane dispuse pe o canapea cu design classic de catifea.
  10. Preferatul nostru, in ceea ce priveste tentdintele 2017, este leaganul de ratan. Acesta impresioneaza atunci cand estedispus in zona de zi.