BIENALA NATIONALA DE ARHITECTURA 2016

Am participat la editia a 12 a in cadrul Bienala Nationala de Arhitectura 2016, Bucuresti. Tema bienalei a fost reflecția asupra valorilor fundamentale ale ambientului urban sau rural, să ofere ocazia reformulării misiunii arhitecților și urbaniștilor și să accentueze nevoia de afirmare și protejare a valorilor mediului construit.

Tema Bienalei Nationale de Arhitectura, editia a 12-a aflata la Bucuresti, Recuperarea reperelor, ne-a incantat. Atentia arhitectilor spre frumos, spre cea ce este valoros intr-un mediu construit are un impact direct psihologic si educativ asupra socetatii. “Arhitectura este o expresie a felului în care ne reprezentăm și ne proiectăm, ca societate. Reperele arhitecturii iau forma monumentelor colective, acele construcții, clădiri sau locuri recunoscute de către comunitate. În marile așezări urbane contemporane comunitățile devin din ce în ce mai greu detectabile, ascunse printre aglomerări de oameni fără chip, fără particularități. Anonimatul orașelor secolului al XXI-lea a dizolvat treptat noțiunile și experiența comunității, iar în conștiința locuitorilor lor nu mai există sisteme unitare de valori. În ultimii ani mai ales, comunitatea rurală și-a rătăcit, la rândul ei, sensul.”

Sectiunea arhitectura spatiului de interior

Am participat, la sectiunea arhitectura spatiului de interior, cu 2 proiecte deosebite. Unul se numeste Fromagerie, iar cea de a doua amenajare este Lobby. Ambele aflate in cadrul noului Concept Store Baneasa, Soseaua Bucuresti-Ploiesti, nr. 83-87, Bucuresti. Beneficiarul principal, grupul Ahold-Delhaize, a dorit dezvoltarea unor noi proiecte de design interior, care sa dea un plus valoare spatiului comercial si sa creeze niste concepte, ce vor urma a fi implementate in viitoarele noi magazine Mega Image. Am incercat, in ambele proiecte, sa creeam un cadru unic, care sa creeze un impact vizual puternic asupra utilizatorului, sa-l trimita cu gandul spre natura (in cadrul amenajarii interioare a spatiului de Lobby) sau, spre traditiile bucatariilor internationale, avand in atentie, branzeturile(in cazul conceptului- Fromagerie).

In cadrul siteului bienalei https://www.uar-bna.ro/2016/proiecte/156/

https://www.uar-bna.ro/2016/proiecte/164/